< Takaisin etusivulle
#maaliinasti
#maaliinasti

Kampanjan tavoitteena on nostaa nuorten tietoisuutta luotettavista ja nuorille soveltuvista raskauden ehkäisymenetelmistä. Tehokas raskauden ehkäisy on tärkeää, koska nuoret naiset ovat hedelmällisimmässä iässä ja tutkimusten mukaan harrastavat eniten seksiä. Lisäksi elämäntilanteesta johtuen lasten hankkiminen ei ole ajankohtaista monille vielä vuosiin.

Nuorten keskuudessa luotettavan raskauden ehkäisyn käyttö on vähentynyt ja epävarmat menetelmät kuten keskeytetty yhdyntä ovat yleistyneet. Vaikka raskauden keskeytysten kokonaismäärä on Suomessa laskenut, kasvaa toistuvien keskeytysten osuus edelleen. THL:n raskaudenkeskeytysrekisterin mukaan eniten keskeytyksiä tehdään 20–24-vuotiaille.

#maaliinasti – kampanja vastaa nuorten keskuudessa yleistyneeseen tapaan käyttää keskeytettyä yhdyntää ehkäisymenetelmänä. Kampanjalla halutaan viestiä, että kun tehokas ehkäisy on käytössä, voivat molemmat osapuolet keskittyä nauttimaan seksistä ilman raskauden pelkoa. Yleisemmin kampanja viestii asioiden saattamisesta päätökseen, oli kyseessä sitten tehokkaan ehkäisyn käyttöön otto tai opintojen loppuun vieminen.

Nuorten lisäksi haluamme tavoittaa myös heidän vanhempansa, jotta he voisivat tukea nuorta ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä ja toimia keskustelukumppanina, kuuntelijana tai jopa taloudellisena tukijana. Raskauden ehkäisymenetelmistä löytyy jokaiselle omaan terveyteen ja elämäntilanteeseen parhaiten sopiva vaihtoehto. Lue lisää osoitteesta www.ehkaisynetti.fi.